receptek

Multifunkciós főzőedény receptek

Egyszerű reggelik egy edényben

Na, mi kéne még egy álmos reggelre, mint egy gyors és finom reggeli? Az elektromos főzőedények nagyszerűek, mert pikk-pakk varázsolhatunk velük valami ínycsiklandót az asztalra kikapcsolódások nélkül. Összekapartunk pár pazar receptet, amiket csak egy edény kell az elkészítésükhöz. Merüljünk bele!

Tojásos-zöldséges egytálétel

Ki ne szeretné úgy indítani a napot, hogy egy kajára se legyen gondja? Ez a vegyes tojásos finomság mindenkit jól lakat, és még egészséges is!

Hozzávalók Mennyiség
Tojás 4 db
Tejföl 100 ml
Paprika 1 db (kockákra vágva)
Hagyma 1 db (felkockázva)
Spenót 100 g
Só és bors ízlés szerint

Hogyan készül:

  1. Melegítsük a hagymát és a paprikát az edényben.
  2. Tegyük bele a spenótot, aztán öntsük rá a tojásokat és a tejfölt.
  3. 10-15 percig várunk, amíg szépen megköt az egész.

Zabkása gyümölcsökkel

A zabkása egy klasszikus reggeli, amit összedobni gyerekjáték, pláne egy fazékban.

Hozzávalók Mennyiség
Zabpehely 200 g
Tej vagy növényi tej 500 ml
Banán 1 db (kockákra vágva)
Méz 2 evőkanál
Dió vagy mandula 50 g (apróra vágva)

Elkészítés menete:

  1. Zabpehely és tej, bele a gépbe.
  2. Keverjünk hozzá mézet és banánt.
  3. Főzzük 10 percig, majd mini diónyit vagy mandulát potyogtassunk rá.

Gyümölcsös palacsinta tésztája

Palacsinta reggelire, ki mond na nemet? És csak egy edény kell hozzá!

Hozzávalók Mennyiség
Liszt 200 g
Tojás 2 db
Tej 300 ml
Cukor 2 evőkanál
Gyümölcs (pl. áfonya) 150 g

Lépések:

  1. Kezdjük liszttel, tojással, tejjel, cukorral a keverőtálunkban.
  2. Amint simára kevertük, gyümölcsöket is adunk hozzá.
  3. 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezek az egyszerű reggelik tuti feldobják a reggeleket, és az elektromos főzőedénnyel álom megvalósítani őket. Ezek a konyhagépek segítenek páratlanul változatos reggeliket előállítani. Ráadásul, ha több tippet keresel, nézz szét a vásárlási útmutadónk is!

Ebédötletek hús nélkül

Az automata főzőedények igazi multifunkcionális csodák, főleg ha húsmentes ételekről van szó. Gyorsabban mint gondolnád, ízletes és egyszerű ebédet varázsolhatsz velük, ami garantáltan mindenkinek ízlik.

Zöldség curry

Gyors, finom és variálható – a zöldség curry bármilyen zöldséggel készíthető, amit otthon találsz. Szinte már nem is recept, inkább inspiráció.

Hozzávalók Mennyiség
Hagyma 1 db
Fokhagyma 3 gerezd
Paprika 1 db
Cukkini 1 db
Sárgarépa 2 db
Kókusztej 400 ml
Curry por 2 evőkanál
ízlés szerint
Bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Kockázzuk fel a hagymát meg a fokhagymát, és pirítsuk meg.
  2. Mehetnek bele a paprikák, a cukkini és a répa.
  3. Öntsünk rá kókusztejet, hintsünk rá curry port, sót, borsot.
  4. Alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg összeáll az ízvilág, úgy 30-40 percig.

Quinoa saláta

Egészséges quinoa saláta, ami tele van friss ízekkel! Ideális ebédnek, energiafeltöltésként bármelyik nap.

Hozzávalók Mennyiség
Quinoa 200 g
Víz 400 ml
Paprika 1 db
Cseresznye paradicsom 200 g
Uborka 1 db
Citromlé 2 evőkanál
Olívaolaj 2 evőkanál
ízlés szerint
Bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A quinoát mossuk le, majd vízben főzzük kb. 15 percig.
  2. Vágjuk össze a zöldségeket, és keverjük a puha quinoával.
  3. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal; kóstoljuk, szükség szerint fűszerezzük sóval, borssal.

Lencseleves

A lencseleves nemcsak tápláló, hanem igencsak finom is, és az elektromos főzőedényben pillanatok alatt elkészíthető.

Hozzávalók Mennyiség
Lencse 200 g
Hagyma 1 db
Sárgarépa 1 db
Zeller 1 db
Paradicsom 2 db
Víz 1,5 liter
ízlés szerint
Bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát és zöldségeket pirítsuk meg a főzőedényben.
  2. Dobjuk bele a lencsét és öntsük fel vízzel.
  3. Kis lángon főzzük körülbelül 35-40 percig, amíg a lencse teljesen megpuhul.

Ezek a könnyű húsmentes ebédötletek csodásan illenek a hétköznapokba.

Családi vacsorák gyorsan

Amikor a család összegyűlik, gyakran preferálunk olyan ínycsiklandó ételeket, amik pár perc alatt elkészülnek, és mindenkinek tetszenek. A multifunkciós főzőedény pont nekünk való – ezekkel egyszerre több fogást is összedobhatunk, spórolva a drága időnkkel.

Könnyű és szapora családi vacsora receptek

Étel neve Elkészítési idő Hozzávalók
Zöldséges rizottó 30 perc Rizs, zöldségek, friss fűszerek, zöldségalaplé
Darált húsos tészta 25 perc Darált hús, tészta, paradicsom, hagyma, fűszerek
Krumplis egytálétel 40 perc Krumpli, kolbász, vegyes zöldség, fűszerek
Csirke curry 30 perc Csirke, kókusztej, curry por, vegyes zöldségek

Zöldséges rizottó recept

Hozzávalók:

  • 1 csésze rizs
  • 2 csésze zöldségalaplé
  • 1 csésze vegyes zöldség (mint sárgarépa, paprika, borsó)
  • Só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

  1. Olívaolajban futtassuk meg a zöldségeket.
  2. Jöhet hozzá a rizs, aztán az alaplé.
  3. Főzzük 15-20 percig a főzőedényben, amíg a rizs megpuhul.

Darált húsos tészta recept

Hozzávalók:

  • 250 g tészta
  • 300 g darált hús
  • 1 konzerv paradicsom
  • 1 hagyma, kockázva
  • Fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Pirítsuk meg a hagymát meg a húst.
  2. Paradicsom és tészta bele a fazékba.
  3. Nyakon öntjük vízzel, és főzzük, míg meg nem puhul, úgy 15-20 perc.

Krumplis egytálétel recept

Hozzávalók:

  • 500 g krumpli, apróra vágva
  • 200 g kolbász, szeletelve
  • Vegyes zöldség (például répa, zöldborsó)
  • Fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Kolbászt pirítsuk meg.
  2. Menjen mellé a krumpli és zöldség.
  3. Fűszerezzük, és főzzük 30-35 percig, míg megpuhul.

Csirke curry recept

Hozzávalók:

  • 500 g csirke, falatokra vágva
  • 1 doboz kókusztej
  • 2 kanál curry por
  • Zöldségek (például hagyma, borsó, paprika)

Elkészítés:

  1. Csirkehúst pirítunk.
  2. Belemegy a curry meg a kókusztej.
  3. Főzzük 20-25 percig, hogy a csirke átsüljön.

Ezek a receptek gyors megoldások, bármikor jöhet rájuk egy bólintás, ha a családi asztalhoz ülünk.

Levesek és egytálételek

Lássuk milyen leveseket és egytálételeket csaphatunk össze ezekkel az eszközökkel.

Finom Levesek

Pofonegyszerű levesek készíthetők a főzőedényünkkel, csak követni kell a receptet és az időt.

Leves neve Hozzávalók Főzési idő (perc)
Zöldségleves 500g zöldség, víz, fűszerek 30
Csirkemellleves 300g csirkemell, 1 sárgarépa, 1 hagyma, fűszerek 40
Lencseleves 250g lencse, 200g zöldség, fűszerek 35

Egyszerű Egytálételek

Az egyszerűbb ételek is omlósak lehetnek. Egy finom egytálétel szinte bármikor jól jön a nap végén, ezekkel a receptekkel pedig gyorsan megvan.

Egytálétel neve Hozzávalók Főzési idő (perc)
Paradicsomos rizs 200g rizs, 400ml víz, fűszerek 20
Húsos-pulykás egytálétel 300g pulyka, 200g zöldség, rizs 45
Tészta zöldségekkel 250g tészta, 200g vegyes zöldség 30

Desszertek a sokat tudó edényben

Miért korlátoznánk a multifunkciós edényünket csak a főételekre, amikor ínycsiklandó desszerteket is készíthetünk vele? Az alábbiakban megosztunk néhány egyszerű és finom receptet, amik remekül elkészíthetők a konyhai mindenesedben.

1. Csokis brownie

Ami kell hozzá Mennyi kell
Liszt 1 bögre
Cukor 1 bögre
Kakaópor 1/2 bögre
Tojás 2 darab
Vaj 1/2 bögre (olvasztva)
Vanília kivonat 1 kiskanál
1 csipet
  1. Kavarjuk össze a lisztet, cukrot és kakaót.
  2. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, tojások sárgáját és a vaníliát, keverjük simára.
  3. A masszát öntsük az edénybe, és süssük kb. 30 percig.

2. Puding

Ami kell hozzá Mennyi kell
Tej 4 bögre
Cukor 1/2 bögre
Vaníliás pudingpor 1 csomag
1 csipet
  1. Keverjük össze a tejet és a cukrot az edényben.
  2. Hozzáadjuk a pudingport, közben folyamatosan kavarva, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Fogyasztás előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni.

3. Gyümölcsös finomság

Ami kell hozzá Mennyi kell
Vegyes gyümölcsök 4 bögre (mint alma, körte)
Zsemlemorzsa 1 bögre
Cukor 1/2 bögre
Fűszerek (fahéj) 1 kiskanál
Vaj 1/4 bögre (darabokra vágva)
  1. A kisebb darabokra vágott gyümölcsöket rakjuk az edénybe.
  2. Zsemlemorzsát, cukrot, fűszereket és darabokra vágott vajat keverjünk össze, majd egyenletesen oszlassuk el a gyümölcs tetején.
  3. Süsd 25-30 percig, amíg a tető ropogós aranyszínű lesz.

Nemzetközi ételek otthon

A multifunkciós főzőedényünk mindent tud, ami kell, hogy különféle nemzetközi fogásokat készítsünk otthon. Nem kell bonyolult receptkönyv vagy hosszú órákig tartó főzőcske – csak pár jól összeválogatott recept, és máris körbeutazhatjuk az ízek világát a konyhánkból.

Olasz rizottó

Krémes, melengető olasz klasszikus, amit a főzőedény szinte egyedül megcsinál.

Hozzávalók Mennyiség
Arborio rizs 1 bögre
Víz vagy alaplé 4 bögre
Hagyma 1 db (apróra vágva)
Fokhagyma 2 gerezd (összetörve)
Parmezán sajt 50 g (reszelve)
Só és bors ahogy neked tetszik

Elkészítés

  1. Dobd a hagymát és a fokhagymát a főzőedénybe, és pirítsd meg.
  2. Add hozzá a rizst, kicsit keverd át.
  3. Öntsd rá a vizet vagy alaplevet, fűszerezz sóval, borssal.
  4. Főzd, amíg a rizs megpuhul, aztán keverd bele a sajtot.

Mexikói quesadilla

Házi készítésű gyorsvacsora, amit a főzőedény egyszerűen varázsol profivá.

Hozzávalók Mennyiség
Tortilla 4 db
Reszelt sajt 200 g
Sült csirke 200 g (apró darabok)
Paprika 1 db (szeletelve)
Olaj 1 evőkanál

Elkészítés

  1. Pakold meg a tortillákat sajttal, csirkével, paprikával.
  2. Tedd őket a főzőedénybe, süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
  3. Vágd négyfelé, és tálald salsa vagy guacamole kíséretében.

Thaiföldi curry

Fűszeres, izgalmas étel, amit a főzőedény született tehetséggel készít el.

Hozzávalók Mennyiség
Kókusztej 400 ml
Curry paszta 2 evőkanál
Zöldség (brokkoli, sárgarépa) 300 g (darabolva)
Csirke vagy tofu 300 g
Friss bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés

  1. Tedd a curry pasztát és a kókusztejet a főzőedénybe, alaposan keverd el.
  2. Rakd hozzá a zöldségeket meg a csirkét vagy tofut, főzd míg valójában minden puha lesz.
  3. Tálalás előtt bolondítsd meg egy kevés friss bazsalikommal.

Próbálgassuk bátran a különböző konyhai technikákat, mint a párolás vagy főzés, így még jobban kiélvezhetjük az otthoni alternatívák előnyeit.

A szerzőről

Shopping Cart